Death Note

4 aprecieri
Death Note este anime-ul bazat pe manga lui Tsugumi Ohba, care a avut un mare succes, datorită plotului său unic și complex de acest gen.

Intriga îl vede pe Light Yagami, un student foarte inteligent care într-o singură zi gaseste un jurnal negur pe care scria”Death Note”. Acesta este un jurnal al morții în care, dacă scrieți numele unei persoane pe care doriți să o ucideți, aceasta moare. Protagonistul se ocupă imediat de puterea jurnalului, întâlnindu-l pe shinigami, un zeu al morții a cărui sarcină este să fie lângă proprietarul jurnalului. Studentul model decide că vrea să creeze o lume nouă călcând în picioare multe victime, dar nimic nu este atât de ușor, de fapt, Light va fii urmarit de catre politie si FBI.

Dezvoltarea plotului, rămânând fidelă manga, este întotdeauna un crescendo odată cu trecerea episoadelor care, datorită genului detectiv, distrează privitorul prin analiza protagonistului și a lui L (un detective renumit) duelul lor dă o mulțime de emoții și sunt capabili să creeze situații de neimaginat pentru o persoană simplă, având doar capacitatea lor de a raționa la scară largă.

Personajele sunt foarte bine realizate, în special Light care, după părerea mea, este unul dintre cele mai frumoase personaje din lumea anime-urilor.
Scopul său este simplu, de a șterge amenințarea la adresa societății ca ucigași și violatori și apoi să se mute mai intern și să elimine oamenii care îi enervează pe ceilalți, creând astfel o lume perfectă al cărei Dumnezeu va fi el însuși. Inițial, el se înfiorează să se gândească la nevoia de a implementa un astfel de proiect, asumându-și toată responsabilitatea, totuși, având în vedere că o altă persoană în locul său ar fi folosit jurnalul în scopurile sale personale, el se convinge că el însuși este singurul care poate aspira la un astfel de proiect. Pentru oameni lumea e de rahat, locuită de spurcă care nu merită să trăiască, de fapt acesta este principalul motiv pentru care el decide să folosească Death Note.
Un alt personaj demn de remarcat este Ryuk, un shinigami care are o atitudine neutră și care respectă regulile doar încercând să se distreze și încercând să mănânce cât mai multe mere. Datorită legii care se aplică în lumea shinigami, Ryuk este forțat să rămână lângă omul care detine Death Note, dar el însuși spune că aceasta este o oportunitate pentru el de a se distra pe care nu o va lăsa să alunece, deoarece chiar și lumea lui e de rahat.

Ajungem în sectorul tehnic, animația nu este rea, fluidă și bine făcută, dar ceea ce frapează este decorul întunecat și întunecat care se potrivește perfect unei astfel de serii, având în vedere atunci că protagonistul este un nebun flancat de un zeu al morții.Sectorul sonor este mai mult pe stilul detectivului, dar poate da câteva momente de suspans, dar ceea ce mi-a plăcut cel mai mult este dublarea în italiană, perfectă, deoarece este foarte emoțională. Mi-au plăcut și deschiderea și finalurile.

Închei cu un comentariu:
Când un anime de această magnitudine ajunge la succes, trebuie luate în considerare și diferitele critici; mulți au disprețuit această lucrare din cauza plotului sau pentru că anime-ul are un cadru întunecat, sau după ce au văzut doar primele două episoade, sau chiar au comparat-o și au recomandat-o „emo-ului”,. Personal, aș spune că decorul, repet, este potrivit pentru intrigă și gen, adăugând că nu mi-ar fi plăcut culorile prea strălucitoare pentru o poveste care în sine este întunecată și foarte psihologică și nu cred că sunt singurul care crede asta. .
În cele din urmă, recomand să vedeți acest anime tuturor, în special iubitorilor de gen, dar dacă nu vă plac mediile întunecate sau comploturile psihologic complexe.

Concluzie generală: Serie extraordinar de bună.
Serii asemănătoare recomandate:
Sâmbătă, 16 ianuarie 2021
Recenzie scrisă de
Recenzie apreciată de:
Airwaves, High-Kage, qKeed, S1MPALLA
Caută serie
Ştiri din lumea anime
Postat de cristiaN0051 @ 4 iulie, 14:59
Postat de cristiaN0051 @ 28 iunie, 17:58
Postat de cristiaN0051 @ 28 mai, 15:52
Caută membru
Caută
Episoade anunţate
8 mai, 13:00
Anunţat de
10 mai
Anunţat de
Cei mai activi membri ai lunii

Traducere
56
18
15

Encoding
111
9
3

Verificare
106
27
26

Hall of fame
Principala adresă a site-ului e http://anime.kage.ro.
Site-ul poate fi accesat și prin browserul TOR la adresa aceasta (nu merge decât pe browserul TOR).
E extrem de important să încercați să accesați aceste adrese în caz că nu merge să intrați pe site.
Loading...