Death Note

O operă de artă neegalată
2 aprecieri
Death Note este un anime pe care îl prețuiesc foarte mult. De la firul narativ până la logica și războiul psihologic incredibil are de toate. Iar în această recenzie voi aprecia fiecare aspect și ăi voi da un rating:

Poveste 10/10: Firul narativ complex ce combină supranaturalul cu poveștile polițiste și războiul psihologic intens și în constantă mișcare te va lăsa captivat și gură cască de la început până la sfârșitul tragic. Complexitatea și logica sunt pur și simplu uimitoare și îi oferă abilitatea de a fi distractiv la mai multe vizionări. Iar simbolismul creștin își joacă și el rolul. Nu degeaba de un măr a fost ispitit Ryuk și Light de carnet precum Adam a fost ispitit de diavol. Și nu degeaba i-a spălat picioarele L lui Light precum Maria a spălat picioarele lui Iisus. Nu am decât lucruri bune de spus despre poveste.

Personaje 10/10: Personajele sunt geniale dat fiind că este ceea ce englezii numesc ”character study” adică studiul îndeaproape al unui personaj și psihologia lui. Iar modul în care psihopatia și sociopatia lui Light sunt prezentate și dezvoltate în amănunt continuă să mă uimească. Nu că L ar fi mai prejos. Și el este un personaj foarte bine realizat. Orice personaj de la principal la secundar este foarte bine descris și făcut.

Animație 10/10: Animația este de asemenea excelentă și reușește să surprindă într-un mod unic tonul sumbru al serialului. Precum era de așteptat de la Madhouse. Nu am nimic de comentat.

Sunet 10/10: Muzica și designul sunetului se îmbibă în show într-un mod natural și creează o atmosferă rece dar în același timp emoționantă în anumite scene.

Entertainment 10/10: Death Note m-a ținut în suspans constant de la-nceput până la sfârșit și nu îți dă pauză de respiro deloc. Este un adevărat exercițiu mental să te uiți la acest serial și de asta nu devine plictisitor niciodată.

În general 10/10: Totul, pur și simplul totul este genial și oricine, fan anime sau nu, ar trebui să vadă această capodoperă măcar odată în viață.
Concluzie generală: Capodoperă.
Serii asemănătoare recomandate:
Marți, 5 ianuarie 2021
Recenzie scrisă de
Recenzie apreciată de:
theywantdeni, TheAnimeMan
Caută serie
Ştiri din lumea anime
Postat de cristiaN0051 @ 4 iulie, 14:59
Postat de cristiaN0051 @ 28 iunie, 17:58
Postat de cristiaN0051 @ 28 mai, 15:52
Caută membru
Caută
Episoade anunţate
8 mai, 13:00
Anunţat de
10 mai
Anunţat de
Cei mai activi membri ai lunii

Traducere
56
18
14

Encoding
108
9
3

Verificare
104
26
26

Hall of fame
Principala adresă a site-ului e http://anime.kage.ro.
Site-ul poate fi accesat și prin browserul TOR la adresa aceasta (nu merge decât pe browserul TOR).
E extrem de important să încercați să accesați aceste adrese în caz că nu merge să intrați pe site.
Loading...