Death Note

Death Note
4 aprecieri
Inteleg in sfarsit de ce multa lume recomanda acest anime incepatorilor, daca nici aceasta serie nu te captiveaza, nu stiu sincer ce va reusi. O poveste geniala care abordeaza numeroase teme psihologice si te face sa te gandesti serios cat de departe poate merge ambitia umana in cautarea puterii absolute.

Premisa anime-ului este pe cat de interesanta, pe atat de unica, doar imaginati-va ca stati plictisiti in clasa la o ora de curs oarecare si vedeti deodata un caiet care cade din cer. Sa nu va puteti stapani curiozitatea si sa-l luati cu voi necrezand vreo secunda adevaratele capacitati ale sale. Cu alte cuvinte, sa va treziti deodata cu puterea de a lua viata oricui. Voi ce ati face?

Eu unul nu stiu ce as fi facut daca eram in locul lui Yagami Light, acest elev model, cu performante scolare impresionante, dar foarte plictisit. Acesta s-a saturat de monotonia vietii pe care o traia si se pare ca acest caiet a aparut la fix in viata sa.
Putinele dubii pe care le avea la inceput au disparut, entuziasmul sau legat de crearea unei noi lumi, pe de alta parte, a crescut enorm. Iti dai seama ca un om si-a pierdut ratiunea cand incepe sa se compare si aspira sa devina un Zeu.

Traim intr-o lume fictionala unde moartea este influentata de "shinigami", zei ai mortii care au puterea de a lua viata oricui si de a si-o prelungi pe a lor. Ryuk este unul dintre ei, acesta s-a saturat de lumea in care traieste si e plictisit de activitatile permanente ale semenilor sai, vrea ceva nou, interesant, exact ca si Light. Acesta scapa intentionat un caiet al mortii in lumea oamenilor, caiet ce urmeaza a fi gasit de Light. Sincer sa fiu, Ryuk e placerea mea nevinovata, nu stiu ce ar fi fost seria asta fara interventiile acestuia, chiar daca infatisarea lui este cu adevarat infricosatoare, personalitatea lui este hilara si sunt sigur ca vei rade copios la unele dintre replicile sale.

Dupa cum probabil credeti, exista si un detectiv anonim, pe numele sau L, care incearca din răsputeri sa il prinda pe Light, lucru care ofera seriei si un caracter de roman politist, aceasta urmarire continua a criminalului si gasirea de indicii importante, singura diferenta este ca in cazul de fata, stim care este criminalul si totodata, devenim tot mai curiosi daca acesta va fi sau nu prins. Este o lupta a creierelor, ambii protagonisti fac lucruri riscante si multe sacrificiii in incercarea de a-l prinde pe celalalt, un adevărat joc de-a soarecele si pisica. Identitatea lui L este necunoscuta, lucru ce-i ofera un mare avantaj impotriva lui Light.

Cam atat despre continut, as spune mai multe, dar nu are rost, mai bine descoperiti singuri. Coloana sonora este superba, m-a facut sa o caut separat pentru propria mea placere, exista niste piese atat de clasice alese perfect pentru unele momente din anime. Nu exista episoade de umplutura, iar conflictul este permanent intr-o stare alerta, finalul este o capodopera, personajele sunt construite incredibil de bine.

Over-all, seria asta este un must-see pentru un adevarat fan anime, nu regret nicio secunda acordata acestuia. Vi-l recomand din suflet si sper sa primeasca din nou recunoasterea de odinioara.


Concluzie generală: Capodoperă.
Marți, 22 decembrie 2020
Recenzie scrisă de
Recenzie apreciată de:
kndor, helheim-goddess75, Varutzu, Napoleonuchiha
Caută serie
Ştiri din lumea anime
Postat de cristiaN0051 @ 4 iulie, 14:59
Postat de cristiaN0051 @ 28 iunie, 17:58
Postat de cristiaN0051 @ 28 mai, 15:52
Caută membru
Caută
Episoade anunţate
8 mai, 13:00
Anunţat de
10 mai
Anunţat de
Cei mai activi membri ai lunii

Traducere
56
18
14

Encoding
108
9
3

Verificare
104
26
26

Hall of fame
Principala adresă a site-ului e http://anime.kage.ro.
Site-ul poate fi accesat și prin browserul TOR la adresa aceasta (nu merge decât pe browserul TOR).
E extrem de important să încercați să accesați aceste adrese în caz că nu merge să intrați pe site.
Loading...