Akame ga Kill!

7 aprecieri
Lumea Akame ga Kill, se remarca, nu prin ucis, ci prin supravietuirea celor care doresc sa lupte pentru ceva anume. Akame ga Kill se bazează pe un concept simplu, în ciuda complexității jocului pe frontul tactic. Pentru a o pune într-o perspectivă simplă, avem o Capitală prestigioasă și bine dezvoltată care are loc ca ,cadru major. Deși pare industrializat și funcționează bine în exterior, există secrete întunecate și corupție în interior. Cei care luptă împotriva acestei corupții sunt personajele principale ca unitate de elită cunoscută sub numele de Raidul de noapte, ce fac parte din Armata Revoluționara. Nu ucid doar de dragul ei, ci pentru un scop anume scop, acest scop fiind de a scăpa de corupție pe măsură ce un tânăr pe nume Tatsumi află calea grea.
Anime-ul se bazeaza, in mare parte, pe manga cu același nume, Akame ga Kill nu este un spectacol ușor de obișnuit la început. Dintr-o perspectivă standard, este singura lucrare a autorului până în prezent (în afară de un prequel bazat pe poveste). Experimentează cu o lume fantastică aruncată în umbră de corupție și aduce personaje ca actori într-o epocă aparent întunecată. În timp ce spectacolul se ia în serios cu premisa fanteziei întunecate și cu un cadru matur, ar trebui să ne întrebăm și despre livrarea generală a seriei. În mod controversat, la început există îndoieli. Pentru prima jumătate și părți din a doua jumătate, spectacolul rămâne fidel materialului. Apoi, decide să meargă cu un traseu pe care îl consider ridicol dintr-un oarecare motiv.
Cele câteva episoade de inceput ne ofera punctul de vedere în lumea AkG. Tatsumi aproape devine un țap ispășitor în timpul călătoriei sale, deoarece el însuși crede că Raidul de Noapte este rău. În realitate, corupția se impune acolo unde aproape că ajunge să fie victimă. Adevărul este realizat destul de curând pe măsură ce tânărul băiat se confruntă cu sumbra realitate. Cu toate acestea, el ia propria decizie de a se alătura Raidului de Noapte și de a scăpa de corupția care deține capitala și, probabil, restul lumii. În esență, Tatsumi află mai multe despre grupul de oameni cu care este aliat acum. Ca atare, in câteva episoade îi prezintă pe ceilalți membri. Personajul titular Akame este probabil unul dintre cei mai proeminenți membri ai Raidului de Noapte, deoarece prima ei întâlnire cu Tatsumi aproape că ajunge să-l ucidă pe acesta din urmă. Venind aparent ca o fată rece, cu stângăcie socială,dar de asemenea, o luptătoare pricepută, cu bune intenții. Problema cu Akame este că, este prea concentrată asupra motivațiilor sale. De-a lungul seriei, avem puțină profunzime de care ne seama despre ea însăși, în ciuda unor flashback-uri minore între ea și sora acesteia. Acțiunile ei de-a lungul spectacolului includ, de asemenea, răzbunare nu numai împotriva capitalei, ci și a surorii ei dragi. Deși motivul este explicat vag, nu putem aprecia foarte multe despre rolul ei. Relația ei cu Tatsumi este probabil cea mai puternică în comparație cu ceilalți membri ai Raidului de Noapte. Deci, în anumite privințe, putem spune că este un personaj cu mult potențial, dar spectacolul nu o face un personaj bine dezvoltat.
De asemena,si alți membri ai Raidului de Noapte se încadreaza. Acestea o includ pe Najenda, Leone (tipul surorii mai mari), Mine(tipul surorii mai mici si mai enervanta), Bulat (tipul fratelui mai mare), Lubbock (tipul fără griji în curs), Shelee (tipul liniștit), printre altele. Tatsumi însuși este, de asemenea, saturat cu tropici generice, cum ar fi personalitatea sa eroică și pentru a face „ceea ce trebuie”. Motivațiile sale au influență în rândul altor membri ai Raidului de Noapte, deoarece îl văd ca pe un membru de încredere și care este hotărât să-și atingă obiectivele. Un alt personaj din anime îl vede ca un pic mai mult decât doar un războinic. Acesta fiind Generalul Esdeath, o femeie sadica, de temut și un lider cu o reputație mortală. Debutul lui Esdeath marchează exact așteptarea ca spectatorii să o aibă ca lider. Cu toate acestea, întâlnirea ei cu Tatsumi s-ar putea să se desprindă în mod greșit. L-ai putea numi ca o pasiune sau o obsesie, dar personalitatea ei ia o intorsatura cumplita după ce a realizat puterea „iubirii”. În loc să iubească, este mai degrabă o relație unilaterală, întrucât lumea lui Akame ga Kill nu este frumoasă. Dacă nu mă credeți, atunci numărul de morti in anime ar putea servi drept dovadă mai credibilă. Indiferent dacă este membru al Raidului de Noapte, Jeagers, Armata Revolutionara sau al armatei capitalei, show-ul nu se teme să omoare personaje.
Cu toate acestea, Esdeath nu este singurul adversar al Raidului de Noapte. Conducând un grup cunoscut sub numele de „Jeagers”, ea joacă un rol de anti-ticălos. Unii dintre membrii Jeagers au propria lor morală și ideologii. Totuși, există și această prezență a moralității alb-negru care este dominată pe tot parcursul seriei. Unele personaje precum Seryu (de la Jeagers) ucide deoarece asa percepe el dreptatea, în timp ce alții o văd pur și simplu ca pe un ordin ca Boris. Apoi, există și exemple greșite, cum ar fi Wave, care nu realizează adevărul care se învârte în jurul corupției capitalei. Cu toate acestea, seria arată clar că creează în mod controversat o atmosferă de ciocnire a ideologiilor. Și adesea sau nu, acestea duc la diverse consecințe, cum ar fi tortura și moartea.
Deși construirea lumii nu este un tel puternic al seriei, actiunea petrecandu-se in proportie de 90% in interioriul capitalei, mecanica și originile sunt perspicace. In instanța ni se prezinte armele puternice cunoscute sub numele de Teigu (în engleză, denumite Imperial Arms). Acestea sunt cele mai de temute arme care sunt prezentate în întreaga serie cu o varietate de utilizări. Acestea includ invizibilitate, uciderea dintr-o singură lovitură a oponentului, instinctul animalelor, armele de foc( spre exemplu, Imperial Arm-ul lui Mine), manipularea gheții, schimbarea formei, stapanirea focului și multe altele. Mișcările bine coordonate, strategiile și scenele cinematografice sunt o cheie a acestui succes. Din fericire, Akame ga Kill face asta într-un mod profund. Deoarece fiecare Teigu este, de asemenea, diferit. Show-ul folosește, de asemenea, punctele forte și punctele slabe, astfel încât să vă puteți aștepta la dueluri interesante în plină accelerare.
Când vine vorba de calitatea vizuală, White Fox este capabil să efectueze unele secvente corect. Acestia pot duce calitatea animației acestui anime la cu totul alt nivel, la acela la care ar trebui sa fie - grafic, prin scenele bine detaliate care ne sunt prezenta pe parcursul povestii și direct prin faptul ca actiunea nu se lungeste pe parcursul a mai multor episoade, ci totul se intampla scurt si la obiect. Pe scurt, anime-ul nu este o fantezie de basm, ci își arată punctul ca o lume întunecată a răutății. Acțiunea este direcționată cu forță în mișcările sale, în timp ce contextul este credibil. Creaturile periculoase cunoscute sub denumirea de „Animalele periculoase” sunt prezente pe tot parcursul spectacolului, care sunt realizate cu atenție pentru a-și arăta brutalitatea animalistică. Pe de altă parte, design-urile personajelor pot fi ciudate. Anumite personaje precum Akame poartă ținute care nu o fac să pară cine ar trebui să fie. Designul lui Tatsumi este, de asemenea, amestecat ca protagonist principal, în timp ce alte personaje sunt exagerate fata de design-urile din manga, cum ar fi Esdeath.


Pentru a incheia aceasta recenzie, este ușor să spunem că Akame ga Kill este un anime care s-ar putea să nu fie potrivit pentru toată lumea. Nu spun asta din perspectiva conținutului grafic, ci mai degrabă cu intreaga premisa a show-ului si ideologiile acestuia. De fapt, premisa este solidă și rămâne fidelă pe sine pe tot parcursul spectacolului. Doar că direcția in care se indreapta anime-ul are niște marcaje grosolane atunci când vine vorba de sincronizare și echilibru. Modul în care deviază din adaptarea manga face să pară ca o gluma. Personajele generice sunt, de asemenea, ceva de care trebuie să conștientizăm, mai ales în cazul protagonistului nostru plictisitor principal Tatsumi. Relația sa cu alte personaje strălucește doar atunci când se învârte în jurul poveștii principale. Pe de altă parte, mecanica și conceptele show-ului merită laude. În timp ce nimic nu iese în evidență ca original, show-ul exceleaza în contextul tematicii si a armelor. In orice caz, anime-ul este acel gen de show, care are un inceput promitator, dar la sfarsit iti da senzatia ca ai ramas cu un gol in tine dupa vizionarea ultimului episod.
Concluzie generală: Serie bună.
Miercuri, 11 noiembrie 2020
Recenzie scrisă de
Recenzie apreciată de:
Daria-Otaku8, Himiko83, ImEdeeh, Fabiandinoi, Marianshadow, xXEmmeXx, Luffy-dono
Caută serie
Ştiri din lumea anime
Postat de cristiaN0051 @ 4 iulie, 14:59
Postat de cristiaN0051 @ 28 iunie, 17:58
Postat de cristiaN0051 @ 28 mai, 15:52
Caută membru
Caută
Episoade anunţate
4 mai, 22:00
Anunţat de
5 mai, 13:00
Anunţat de
10 mai
Anunţat de
Cei mai activi membri ai lunii

Traducere
35
17
11

Encoding
38
2
2

Verificare
67
14
6

Hall of fame
Principala adresă a site-ului e http://anime.kage.ro.
Site-ul poate fi accesat și prin browserul TOR la adresa aceasta (nu merge decât pe browserul TOR).
E extrem de important să încercați să accesați aceste adrese în caz că nu merge să intrați pe site.
Loading...